Dr. Vladka Mačeka 26, Karlovac

TEČAJEVI ZA DJECU
- za predškolce, osnovnoškolce i srednjoškolce
Posebni programi namjenjeni najmlađim polaznicima. Učenje engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog i ruskog  jezika kroz igru i zabavu. Zanimljivi udžbenici i dodatni nastavni materijal prate djecu od predškolskog uzrasta do kraja srednje škole, uključujući i pripremu za polaganje međunarodno priznatih ispita. Dinamika rada također je prilagođena djeci; nastava se održava 2 puta tjedno po 45 minuta u terminima koji prate obveze i nastavu u školskim smjenama. Po završetku tečajeva polaznici mogu upisati svoja postignuća u Europsku jezičnu mapu za djecu, te na taj način već od najmlađih dana bilježiti svoje jezične uspjehe.
Cijena tečaja je 1.850,00kn (185,00kn mjesečno). Cijena uključuje 60 školskih sati i udžbenik s radnom bilježnicom.


TEČAJEVI ZA ODRASLE

STANDARDNI TEČAJEVI
Posebna pažnja posvećena je intenzivnom radu uz suvremene metode i izvorni didaktički materijal. Kroz međunarodne standarde kvalitete cilj je omogućiti polaznicima snalaženje u tipičnom ambijentu strane zemlje i u drugim situacijama koje zahtjevaju poznavanje nekog stranog jezika. Programi su usklađeni s europskim standardom (Framework) i razvijaju sve jezične vještine: pisanje, čitanje, slušanje, govornu interakciju i govornu produkciju. Polaznici mogu pohađati tečajeve od početnog do vrlo naprednog. Stupnjevi su raspoređeni na slijedeći način: A1 (početni) A2 (osnovni) B1 (razvojni) B2 (za samostalne korisnike) C1 (za kompetentne korisnike) C2 (za vrsne korisnike). Svaki stupanj sastoji se od minimalno 2 modula (2 semestra). Po završetku tečaja polaznici mogu upisati postignuta znanja i dobivena Uvjerenja u Europsku jezičnu mapu za odrasle (The European Language Portfolio for Adults Learners, ELP).Nastava se održava 2 x 2 nastavna sata tjedno u jutarnjim, popodnevnim i večernjim terminima
Cijena tečajeva za odrasle je 1.700,00kn (340,00kn mjesečno). Udžbenik nije uključen u cijenu.

POSLOVNI TEČAJEVI i TEČAJEVI STRUKE
Ovi su tečajevi namjenjeni polaznicima koji žele naučiti ili usavršiti znanje stranog jezika vezano uz specifičnost svoje struke. Posebno prilagođeni udžbenici prate teme i sadržaje vezane uz specijalizirani jezik pojedinih zanimanja. Polaznicima su tako na raspolaganju programi prilagođeni pravnicima, ekonomistima, liječnicima, turističkim djelatnicima i dr. Tečajevi se mogu održavati u jezičnom učilištu ili u prostorima tvrtki čiji djelatnici pohađaju nastavu. Interaktivan pristup na ovim tečajevima, popraćen materijalima na CD-u  i/ili DVD-u,  daje priliku za praktičnu primjenu stečenih znanja kroz simulacije telefonskih razgovora, poslovnih sastanaka i sl. Program obuhvaća 40 nastavnih sati, no satnica i dinamika rada mogu varirati ovisno o specifičnim potrebama i zahtjevima pojedinih tvrtki.
Cijena poslovnog tečaja iznos 1.920,00kn. Cijena uključuje i nastavne materijale (knjiga i radna bilježnica).

INDIVIDUALNI TEČAJEVI

Individualni tečajevi namjenjeni su polaznicima koji preferiraju nastavu prilagođenu osobnim potrebama i mogućnostima. Ovi tečajevi posebno su pogodni za one koji zbog svojih obveza ne mogu imati fiksno određenu satnicu, već ju u dogovoru s predavačem mogu uskladiti i po potrebi mijenjati. Polaznici sami (ili uz sugestije predavača) određuju broj nastavnih sati, dinamiku rada te program i teme koje žele obrađivati. Ovakav je način rada personaliziran i u potpunosti prilagodljiv, a pogodan je za djecu i odrasle. Za ovu se vrstu tečaja često odlučuju polaznici koji se u kratko vrijeme žele pripremiti za odlazak u inozemstvo, važan poslovni sastanak i druge prigode u kojima žele ostaviti dobar dojam korektno govoreći strani jezik.
Cijena individualnog sata iznosi 140,00kn.


TEČAJEVI 50+
Tečajevi 50+ namjenjeni su polaznicima koji imaju 50 ili više godina. Svjesni činjenice da se u različitim životnim dobima znanja usvajaju na različite načine prilagodili smo satnicu i dinamiku radu upravo ovoj dobnoj skupini. Nastava se održava 2 puta tjedno po 60 minuta. Nastavne teme su raznolike i zanimljive, a grupe se sastoje od malog broja polaznika što omogućuje individualni pristup svakom polazniku.

INTENZIVNI LJETNI TEČAJEVI
Ovi su tečajevi namjenjeni onima koji žele intenzivno svladati osnove stranog jezika ili usavršiti već stečena znanja. Nastava se odvija kroz 4 tjedna, 3 puta tjedno po 4 nastavna sata, od sredine lipnja. Program je posebno pogodan za one koji ljeto provode u gradu ili se na ljetni odmor spremaju nešto kasnije. Nakon završenog intenzivnog ljetnog tečaja koji se sastoji od 40 nastavnih sati, polaznici se mogu uključiti u redovne tečajeve koji počinju u rujnu.

TEČAJEVI “PO MJERI”

Riječ je o grupnim tečajevima zatvorenog tipa kojeg čine homogene grupe polaznika iz iste tvrtke. Tečajevi udovoljavaju specifičnim potrebama pojedinih zanimanja, a njihova se satnica i dinamika rada određuje po dogovoru. Tečaj se može održavati u jezičnom učilištu ili u prostorima Naručitelja usluge.

HRVATSKI ZA STRANCE
Grupni ili individualni tečajevi hrvatskog jezika namjenjeni su strancima koji žele naučiti osnove hrvatskog jezika ili unaprijediti već stečeno znanje.Polaznicima se omogućuje i praktična primjena znanja u interakciji s ostalim polaznicima Učilišta.

EXTRA SATOVI

Na pojedinim jezicima i stupnjevima polaznicima su na raspolaganju besplatni extra satovi na kojima se na zanimljiv način dopunjuje i proširuje znanje stečeno u redovnoj nastavi. Polaznicima su tako na raspolaganju dodatni satovi konverzacije, satovi s didaktičkim igrama i kvizovima, satovi s izvornim govornicima te filmske večeri.

NAVEDENE CIJENE UKLJUČUJU PDV.
PARTNER: TERRANOVA Copyright: UČILIŠTE SVIJET 2013.